Star Wars -teoria: Miksi Obi-Wan kutsuu Vaderia "Darthiksi" heidän viimeisessä kaksintaistelussaan?

Miksi Obi-Wan Kenobi kutsuu Darth Vaderia nimellä "Darth" Star Wars -elokuvassa "Uusi toivo"? Aluksi tämä näyttää oudolta, koska Darth on Sithin titteli, eikä etunimi. Alkuperäinen syy tälle oli, että kun "Uusi toivo" kuvattiin, George Lucas ei ollut vielä kehittänyt Star Wars -universumia niin pitkälle, että Anakin Skywalker ja Darth Vader olisivat sama henkilö, eikä Sith-titteleitä ollut vielä täysin määritelty.

Toinen teoria on, että Obi-Wan käytti nimeä "Darth" henkisenä taktiikkana ärsyttääkseen ja provosoidakseen Vaderia. Tämä voisi olla keino saada Vader menettämään malttinsa ja tekemään virheitä taistelun aikana, mikä antaisi Luke Skywalkerille ja hänen ystävilleen enemmän aikaa paeta.

Kolmantena mahdollisena selityksenä on, että Obi-Wan halusi korostaa Anakin Skywalkerin hylkäämistä ja hänen siirtymistään kokonaan pimeälle puolelle. Kutsumalla Vaderia hänen Sith-nimellään, Obi-Wan teki selväksi, että Anakin on mennyt lopullisesti ja ainoa jäljellä oleva henkilö on Darth Vader.

Kaiken kaikkiaan näitä eri teorioita yhdistää se, että Obi-Wanin valinta käyttää nimeä "Darth" oli monisyinen ja liittyi sekä tuotannon taustatietoihin että tarinan kehitykseen.

Previous Post Next Post